Taalkunst

Poëzieproject Recreatief Heeze-Leende

Landgoed Kapellerput, Somerenseweg 100, Heeze
16 oktober
14.00 uur

Het Poëzieproject wil graag poëzie onder de aandacht brengen. Door middel van workshops op basisscholen en poëzie-aandacht tijdens bijvoorbeeld Kunstsmullen wordt eenieder gestimuleerd om zijn of haar mooiste gedicht in te sturen. 

De beste, meest bijzondere of ontroerende gedichten worden geplaatst op de Gedichtentafels in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp. Op elke tafel staat een gedicht van een volwassene en eentje van een kind. De tekst sluit aan op de locatie. Zo krijgt de toch al fraaie plek nog een extra dimensie. Het Poëzieproject is een samenwerking tussen Recreatief Heeze-Leende en Kunstsmullen.
In september is er gestart met workshops op basisscholen in Heeze en Sterksel. De kinderen zijn na een uitleg aan de slag gegaan met hun dichterlijke creativiteit en maakten gedichten over hun eigen omgeving of over de kunstwerken die vinden zullen zijn tijdens Kunstsmullen Heeze-Leende.


De ontvangst is om 13.30 uur en om 14.00 uur wordt tijdens Kunstsmullen het officiële startschot gegeven voor het Poëzieproject.