Podiumkunst

Muziektheater Flor de Amor

De Broeders / De Zaligheid
30 oktober
13.00 en 15.00 uur

Vaar mee in het bootje van Flor de Amor, ga aan land op de laatste rots en laat je meenemen door dit viertal rasmuzikanten! Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en eigen Spaanstalige liederen in heerlijke arrangementen. Flor de Amor laat de zon schijnen!

Zangeres en gitariste Sandra Coelers raakt de snaren van het gevoel met haar expressieve, warme en wendbare stem. Contrabassiste Marlon van Mook laat de band treinen als een stoomlocomotief. Fluitiste Marjolein Kempen blaast met haar klankimprovisaties het zoete imago van haar instrument omver en accordeonist Fried Manders (uit Sterksel) speelt volle maan en sterren van de hemel.

Tijdens Kunstsmullen spelen zij hun voorstelling met composities van hun album ‘La Ultima Roca’ - ‘de laatste rots’.

Er zweeft een rots door de ruimte. Dit is de rots van de menselijkheid, de laatste die ons blijft. Flor de Amor bezingt haar, vurig, bevlogen van liefde voor het leven, de natuur, de mensen… Zoals in al de jaren van haar bestaan verloochent Flor de Amor haar Latijns-Amerikaans karakter niet. Ditmaal zijn teksten en composities van eigen hand, gedreven door levenservaring en verdiept vakmanschap. Er zijn nieuwe opgetogen ritmes en af en toe een ballade met de charme van de eenvoud.

 Sandra Coelers is de ‘hofleverancier’ van de composities met prachtige Spaanse poëtische liedteksten. Deze zijn in het cd-boekje (met tekeningen van Anne van Buul) vertaald in het Nederlands. In de voorstelling van Flor de Amor wordt soms de poëzie in de aankondigingen voorgedragen, of het verhaal verteld. Op andere momenten wordt de luisteraar simpelweg ondergedompeld in een warm bad van Spaanse klanken, vurige solo’s en teder instrumentenspel dat voor zichzelf spreekt.

Sandra Coelers: zang, gitaar, requinto

Marjolein Kempen: fluiten, zang

Fried Manders: accordeon, mandola

Marlon van Mook: contrabas, zang

Speciale gast op de CD: Braziliaanse percussioniste Simone Sou