Podiumkunst

Flamenco encuentros

De Broeders en Kapel, Dokter Ruttenpark 6, Sterksel
30 oktober
12.00 uur

Het trio Erminia Fernández Córdoba (zang), Jessica Achten (dans) en Tijn van der Sanden (gitaar) geeft blijk van een brede en vernieuwende kijk op flamenco en brengt een inspirerende voorstelling op de planken. In een geheel eigen stijl rijgt Jessica flamenco door moderne dans en omgekeerd. Zo slaagt ze erin een krachtige expressie neer te zetten en het publiek mee te slepen in een bijzondere, synergetische dansbeleving.

Erminia is geboren in Argentinië (La Plata) en opgegroeid in Spanje (Alicante). In 1998 verhuisde zij naar Nederland waar ze, naast de flamenco, Latijns-Amerikaanse muziek studeerde aan het Rotterdams conservatorium.
Erminia is een van de meest gevraagde flamencozangeressen in Nederland, die met haar rijkgeschakeerde stem een breed publiek heeft bereikt. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt aan verschillende cd's en opgetreden in de meeste Nederlandse theaters. 

Jessica begon op vierjarige leeftijd met dansen (Klassiek ballet, flamenco, moderne dans, jazz en hiphop). Na haar middelbare school studeerde ze in Sevilla (Spanje) en Lissabon (Portugal) om zich voor te bereiden op de HBO dansacademie. In 2011 behaalde ze haar diploma Bachelor Dance in Education. Dankzij een beurs kon ze voor anderhalf jaar naar Sevilla om te studeren en voltijds met flamenco bezig te zijn. Nu heeft ze een haar eigen flamencostudio 'ESPACIO FLAMENCO ENCUENTROS', maakt voorstellingen en treedt regelmatig op in verschillende samenstellingen.

Tijn van der Sanden kreeg zijn eerste gitaarles toen hij zeven was. Na zijn studies aan het Conservatorium van Amsterdam trok hij naar Sevilla om zich te bekwamen in flamencotheorie en -techniek zang- en dansbegeleiding. Hij heeft nu een eigen gitaarschool, componeert en treedt op.