Over Kunstsmullen

Over Kunstsmullen

Kunstsmullen is een evenement in de gemeente Heeze-Leende dat jong en oud op laagdrempelige wijze in contact brengt met verschillende vormen van Kunst & Cultuur. Dit jaar organiseren we het culturele evenement voor de 6e keer. Vrijwel alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Bekijk hier de volledige agenda

Kunstwandelroute
Gedurende enkele weken exposeren professionele kunstenaars hun werken in de vrije natuur van Landgoed Kapellerput. Beoordeling van deelname is in handen van een deskundige en onafhankelijke kwaliteitscommissie.

De leerlingen van de basisscholen van de Gemeente Heeze-Leende maken kunstwerken onder begeleiding van kunstenaars. Deze werken worden als onderdeel van de Kunstwandelroute ten toon gesteld.

Fietsroute
Gedurende de hele periode van Kunstsmullen zijn er in de weekenden galerie-exposities met keramiek, schilderkunst, fotografie en sieraden op diverse locaties. Alles wordt verbonden door een fietsroute.

Literatuur en podiumkunsten
In samenwerking met Bibliotheek Dommeldal en Vrienden van de Bieb is een programma rondom het geschreven en gesproken woord. In theater De Schoenendoos worden klassieke muziekavonden georganiseerd als onderdeel van Kunstsmullen (zie agenda)

Horeca
De lokale horeca neemt het smulgedeelte voor haar rekening. Er zijn diverse arrangementen (zie eten en drinken).

Waarom in Heeze-Leende-Sterksel?
Kunstsmullen past perfect in het DNA van Heeze, ooit het thuis van een schilderskolonie. Eind 19e eeuw ontdekten kunstenaars van heinde en verre de heide en het boerenleven in deze omgeving dat in al zijn facetten werd vastgelegd op schildersdoek.

Heeze, Leende en Sterksel staan ook bekend om het culinaire aanbod. Waar een kleine gemeente groot in kan zijn, blijkt uit de vele prijzen en titels die de verschillende horecagelegenheden mogen dragen.