Landgoed Kapellerput

Over Kunstsmullen

Kunstsmullen is een jaarlijks evenement in de gemeente Heeze-Leende dat jong en oud gedurende enkele weken op laagdrempelige wijze in contact brengt met verschillende vormen van kunst en cultuur. De laagdrempeligheid wordt onderstreept doordat vrijwel alle onderdelen gratis toegankelijk zijn. Deze combinatie van kunst en cultuur weerspiegelt het DNA van de gemeente Heeze-Leende, dat in het verleden een bekend schildersdorp was en nog steeds tal van kunstenaars en galerieën in haar midden heeft. Mainport is de kunstwandelroute rond Landgoed Kapellerput. Daarnaast vinden er tijdens Kunstsmullen tal van andere culturele activiteiten plaats op het gebied van onder meer taal- en podiumkunsten.


 • Waarom Kunstsmullen?

  Uitgangspunten van Kunstsmullen zijn dat kunst verrijkt, verbindt, inspireert, voor emotie zorgt en tot nadenken dwingt. Kunst en creativiteit verrijken niet alleen maar zijn ook de basis voor vooruitgang en innovatie.


  Organisatie

  Kunstsmullen wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende:

  Stuurgroep:

  Wim van Ekelen, Voorzitter
  Karin Rademaker, Secretaris
  Paul Thijssen, Penningmeester
  Sylvia Vrooyink, Art-director
  Sandra van Gerwen, Podiumkunsten
  Klaas Doornbos, Communicatie
  Jaap de Nijs, Sponsoring

  Jan Luijten, Facilitaire Dienst

  Ambassadeurs Leende

  Janus de Vocht
  André Verhees
  Hans van Kuijk


  Kwaliteitscommissie:
  Eduard Sweep, Dieter Prössler, Mirjam Pet-Jacobs

  Met dank aan:
  Landgoed Kapellerput, Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK), Kunstkring Eymerick, Bibliotheek Dommeldal en Stichting Vrienden van de Bieb, Caron Lightdesign, Bos Advies (Anton Vos), Monique Beukema, Bert Keet, Rianne Schaaf, Dennis Faro en alle vrijwilligers in Heeze, Leende en Sterksel.


  ANBI status

  ANBI-status

  De Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende, organisator van Kunstsmullen, staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het schenken aan instellingen met een ANBI-status heeft belastingvoordelen. Als gevolg van deze status moet de stichting enkele gegevens publiceren. U vindt die hieronder.

  Download het Beleidsplan

  Download het Activiteitenverslag Kunstsmullen 2021

  Download het Financieel Jaarverslag 2021

  Download het standaardform-pubplicht-anbi 2022