Doe mee en maak kans op de LEKTURA LITERATUURPRIJS!

DE WEDSTRIJD

Het is bekend dat er in onze gemeente heel veel verschillende leesclubs zijn. Groepjes van enthousiaste lezers die met elkaar een boek lezen en bespreken. Mensen dus die lezen als grote hobby hebben en die daarover van gedachten willen wisselen. Voor die leesclubs hebben we een uitdaging: een gooi naar de LEKTURA LITERATUURPRIJS.

HOE WERKT HET?

We hebben, in samenwerking met boekhandel Lektura en de bibliotheek, vijf boeken geselecteerd uit verschillende genres: poëzie, historische roman, moderne roman en thriller, van gerenommeerde auteurs en debutanten.

Iedere leesclub die zich aanmeldt, ontvangt die lijst en de spelregels. De leesclub leest de boeken (individueel of als groep) en kiest er één uit die voor hen de favoriet is. Die uitslag lever je uiterlijk 1 oktober 2022  in mét de motivering waarom dat voor die groep de beste keuze is. Deze “recensie” moet echt wervend zijn: andere lezers moeten worden aangespoord dat boek óók te gaan lezen.

Het boek dat de meeste stemmen krijgt, is het winnende boek. Alle leesclubs die dát boek op nummer 1 hebben gezet zijn dan genomineerd voor de Lektura Literatuurprijs. De genomineerde club die daarbij de beste motivering heeft geschreven, wint de hoofdprijs, die beschikbaar wordt gesteld door boekhandel Lektura. De recensies worden door een deskundige jury beoordeeld. De prijsuitreiking is in oktober tijdens het evenement Kunstsmullen (van . Alle leesclubs krijgen daar een uitnodiging voor.

DAAROM….

leesclubs uit Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp: meld je zo snel mogelijk aan en ding mee naar die prijs en natuurlijk de eeuwige roem! Aanmelden kan via een mail naar media@kunstsmullen.nl.