Lezing ‘Wat is kunst?’

Lezing ‘Wat is kunst’

Lezing “Wat is kunst” door kunsthistorica Ingrid Gaasterland

Vrienden van de Bieb HeezeLeende en Kunstsmullen heten u welkom in Dorpshuis ’t Perron in Heeze op woensdag 20 oktober 2021 van 20-22 uur bij de kunstlezing door Ingrid Gaasterland : Wat is kunst?

Zowel de David van Michelangelo als het urinoir van Duchamps behoren tot de canon van onze westerse kunstgeschiedenis. Hoe kan dat? Wat is kunst… of is dat een vraag in de categorie Wat is liefde; iedereen heeft er wel een mening over maar kom maar eens tot een finale definitie.

Als ervaren kunstdocent geeft Ingrid Gaasterland lezingen die aansluiten bij actuele exposities of culturele gebeurtenissen. Hierbij maakt ze een verbinding tussen de beeldende kunst, de muziek, de geschiedenis en waar mogelijk het heden. Haar bijeenkomsten kenmerken zich door vakkundigheid en enthousiasme.

In deze lezing gaat ze op ontdekkingsreis naar de ontwikkeling van het kunstbegrip. Gekeken wordt naar de rol van de kunstenaar die steeds verandert, naar de behoefte aan vernieuwing, naar criteria die bij moderne kunst een rol spelen, naar het engagement van kunstenaars en naar de rol van het grote geld. En ieder wordt van harte uitgenodigd mee te denken, mee te observeren en mee te definiëren!

Kaarten á € 5 via de website van de bibliotheek:

https://dommeldal.op-shop.nl/940/kunstlezing-door-ingrid-gaasterland-wat-is-kunst/20-10-2021

 

 

Dorpshuis 't Perron

Schoolstraat 48
5591 HM Heeze