Muzikale meesterwerken

Klassieke muziek met een glimlach gespeeld door Wendy Lina en Heidi Loraine – piano en viool

De Schoenendoos

Heidi Loraine (rechts op de foto) is afgestudeerd als onderwijskundige, pedagoog en is tegelijkertijd opgeleid tot violiste en viooldocente bij o.a. Jeroen de Groot en Julia Veerling. Als lid van Het Sweelinck, Het Orkest en het Amsterdams Barok Gezelschap heeft zij in alle grote zalen van Nederland concerten gegeven.

Wendy Lina (links op de foto) studeerde in haar opleiding tot muziektherapeut klassiek piano bij Jan Broekhuijsen en daarna improvisatie bij Fried Manders. Als zangeres/slagwerker speelt zij jazz met The Moonlight Heroes en vanaf 2019 ook haar eigen muziekvoorstelling. Heidi en Wendy zijn beiden werkzaam als muziekdocent op verschillende instrumenten in Heeze en Sterksel.

Tijdens de concerten wordt de achtergrond van elk stuk kort toegelicht. Dat nodigt de luisteraar uit om mee te reizen in het verhaal van de compositie. Zo betreed je in je stoel een heel andere wereld, waarin muziek jou iets wil vertellen.

Op 26 oktober speelt duo Lina & Loraine in Cultuurtuinhuis De Schoenendoos in Heeze een gevarieerd programma van composities uit de 18e Р21e eeuw van o.a. Dvorak, Fauré, Sibelius, Elgar en Paganini.

Meer informatie en video Lina & Loraine:  www.wendylina.nl en www.heidismuziekschool.nl

Theater De Schoenendoos

Molenstraat 27
5591 HA Heeze